konkurs architektoniczny na wykonanie koncepcji przebudowy budynku na wielofunkcyjny budynek fundacji instytutów biblijnych / Ustroń

Powrót

obiekt

Konkurs architektoniczny na wykonanie koncepcji przebudowy budynku na wielofunkcyjny budynek fundacji instytutów biblijnych

opis inwestycji

Inwestor: Fundacja Instytutów Biblijnych w Katowicach

Układ funkcjonalny:
Projekt zakłada ulokowanie funkcji w istniejącym budynku z podziałem na strefy funkcjonalne tak by część z nich, zgodnie z wymaganiami Organizatora, mogło w zależności od potrzeb być wydzielonych od pozostałych i funkcjonować samodzielnie lub też być połączonych. Aby zachować dobre, funkcjonalne połączenie stref wejście główne do budynku wraz ze strefą Visitor’s center zostało zaprojektowane w centralnej części obiektu, dając możliwość połączenia z Visitor’s Center wszystkich stref dostępnych dla gości jak gastronomia, muzeum, strefa konferencyjna oraz muzeum.

Do wyżej wymienionych stref należą:

  • Strefa wejściowa/ strefa Visitor’s Center
  • Strefa ogólna
  • Strefa muzeum
  • Strefa gastronomiczna
  • Strefa konferencyjna
  • Strefa Instytutu wraz z mieszkaniem dla wolontariuszy
  • Strefa czytelni
  • Strefa Hotelu
  • Strefa mieszkania gospodarza

 

 

dane liczbowe

Powierzchnia użytkowa: 1304,73 m2

Kubatura: 5707,07 m3

realizacja

Praca konkursowa: I NAGRODA

 

Aktualności

Lista aktualności

Korzystanie ze strony oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, niektóre mogą być już zapisane w przeglądarce. Więcej informacji można znaleźć na stronie: polityka prywatności. Rozumiem