Hala produkcyjno – magazynowa PURMO GROUP Sp. z o.o. / Rybnik

Powrót

inwestycja

Hala produkcyjno – magazynowa PURMO GROUP Sp. z o.o. w Rybniku

etapy realizacji projektu

Etapy projektu jakie zostały wykonane przez Biuro Projektowe BAUREN z Rybnika , to:

ETAP I Koncepcja programowo – przestrzenna (architektoniczna i instalacyjna)

ETAP II – Projekt budowlany

wraz z uzyskaniem uzgodnień z właściwymi jednostkami organizacyjnymi oraz uzyskaniem opinii i uzgodnień wymaganych przepisami w tym rzeczoznawcy ds. higieniczno -sanitarnym i ppoż.,
w tym:
* Ekspertyza stanu technicznego
* Projekt budowlany – zagospodarowania terenu
* Projekt budowlany – Architektoniczno – budowlany
* Uzyskanie Decyzji o pozwoleniu na budowę

ETAP III Projekt wykonawczy,

w tym:
* Projekt techniczny (wykonawczy) – zagospodarowania terenu i dróg
* Projekt techniczny (wykonawczy)  – Architektura wraz z koordynacja wielobranżową
* Projekt techniczny (wykonawczy)  – Konstrukcja hali
* Projekt techniczny (wykonawczy)  – Sieci i przekładki instalacji zewn. Wod. –kan, gazowe, p.poz.
* Projekt techniczny (wykonawczy)  – Instalacje wewn. instalacji wentylacji, ogrzewania, gazowe
* Projekt techniczny (wykonawczy)  – Instalacje wod-kan wewnętrzne
* Projekt techniczny (wykonawczy)  – Instalacje elektryczne wewnętrzne i zewnętrzne
* Wycena rzeczowo – finansowa

opis inwestycji

Projektowana Inwestycja zakłada budowę hali produkcyjno-magazynowej jako uzupełnienie istniejącej zabudowy
na terenie Zakładu Purmo Group Poland Sp. z o.o. w Rybniku.

Rozwiązania architektoniczne wpisują się w istniejący porządek architektoniczno-przestrzenny otoczenia przemysłowego.
Hala produkcyjno-magazynowa, ze względu na kontynuację układu przestrzennego ustniejącej obok hali – zaprojektowana przez nas została w układzie dwunawowym.
Budynek hali produkcyjno-magazynowej zaprojektowaliśmy w konstrukcji mieszanej: dach dwuspadowy w układzie
z dźwigarów stalowych (kratowych) opartych na żelbetowych słupach, przekryty blachą trapezową z ociepleniem z wełny mineralnej i pokryciem z folii dachowej PVC.
Budynek posiada prostą bryłę i poprzez zastosowanie tożsamych materiałów wykończeniowych jak na budynkach istniejących, harmonijnie będzie się wpisywał w otoczenie.
Wszystkie nowoprojektowane pomieszczenia pracy mają zapewnione oświetlenie naturalnym światłem dziennym.

dane liczbowe

Powierzchnia użytkowa:             3 953,84 m2
Kubatura:                                        48 255,00 m3

Aktualności

Lista aktualności

Hotel*** NAT w Kołobrzegu

Hotel*** NAT położony jest w pięknej i cichej okolicy nadbałtyckiego parku oraz blisko morza. Mieliśmy okazję przyczynić się do tego, aby pobyt w tym obiekcie sprawiał jeszcze więcej przyjemności.

Czytaj

Korzystanie ze strony oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, niektóre mogą być już zapisane w przeglądarce. Więcej informacji można znaleźć na stronie: polityka prywatności. Rozumiem