Projekt sali gimnastycznej / Knurów

Powrót

Obiekt

Sala Gimnastyczna w Knurowie.

Opis inwestycji

Projektowana sala gimnastyczna wraz z zapleczem miała na celu poprawienie warunków uprawiania sportu przez uczniów Zespołu Szkół im. I. J. Paderewskiego w Knurowie.

Sala została zaprojektowana jako budynek wolnostojący, połączony z budynkiem szkoły (istniejącej sali gimnastycznej) łącznikiem.

Nowe wejście główne z łącznika jest równocześnie wejściem głównym na zaplecze szatniowe i na salę gimnastyczną. Wyjście z łącznika na stronę południowo-zachodnia będzie służyło użytkownikom sali gimnastycznej jako dogodne wyjście na teren boisk szkolnych.

Budynek zaprojektowano jako 3-kondygnacyjny o dachu dwuspadowym.

Inwestor: Starostwo Powiatowe w Gliwicach

Dane liczbowe

  • Powierzchnia użytkowa 874,26 m2
  • Kubatura 6 734,19 m3
  • Długość 38,95 m
  • Szerokość 19,10 m
  • Wysokość 11,75 m

Realizacja

2011 – 2012r.

Aktualności

Lista aktualności

Korzystanie ze strony oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, niektóre mogą być już zapisane w przeglądarce. Więcej informacji można znaleźć na stronie: polityka prywatności. Rozumiem