Sala sportowa / Poniszowice

Powrót

Obiekt

Sala gimnastyczna w Poniszowicach.

Opis inwestycji

Projektowana sala gimnastyczna wraz z zapleczem miała na celu poprawienie warunków uprawiania sportu przez uczniów szkoły podstawowej w Poniszowicach.

Sala została zaprojektowana jako budynek wolnostojący, połączony z budynkiem szkoły łącznikiem na poziomie pierwszego piętra.

Budynek podzielony został na dwie części ze względu na dyscypliny sportowe:

  • Strefa 1 – boisko do gier zespołowych: koszykówka, siatkówka, piłka ręczna,
  • Strefa 2 – zaplecze socjalno-techniczne z dwiema salkami do ćwiczeń.

Dane liczbowe

  • Powierzchnia użytkowa (PU): 917,83 m2
  • Kubatura: 7 881,00 m3

Realizacja

Projekt zrealizowany w 2011r.

Aktualności

Lista aktualności

Korzystanie ze strony oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, niektóre mogą być już zapisane w przeglądarce. Więcej informacji można znaleźć na stronie: polityka prywatności. Rozumiem