Projekt hali curlingowej / Gliwice

Powrót

Obiekt

Hala curlingowa przy lodowisku Tafla w Gliwicach.

Opis inwestycji

Obiekt będzie się składał z 3 członów tj. części głównej hali 1-kondygnacyjnej, części wejściowej 2-kondygnacyjnej oraz zaplecza technicznego 1-kondygnacyjnego (niskiego).

Wizytówkę hali będzie stanowić elewacja frontowa (południowa) widoczna od strony ulicy. Obiekt będzie miał prostą i nieskomplikowaną formę. Elewacje zewnętrzne będą wykończone w części tynkiem silikonowym, a w części drewnopodobnymi płytami HPL o dużej odporności na warunki atmosferyczne.

Projektowane założenie ma na celu stworzenie kompleksu sportowego, składającego się z istniejącej hali lodowej do ślizgawek oraz projektowanej hali lodowej do curlingu wraz z funkcjami towarzyszącymi oraz drogami wewnętrznymi, parkingami oraz infrastrukturą techniczną.

Dane liczbowe

  • Powierzchnia zabudowy (PZ): 2 391 m2
  • Powierzchnia użytkowa (PU): 2 515 m2
  • Kubatura: 20 403 m3

Realizacja

Inwestycja w przygotowaniu.

Aktualności

Lista aktualności

Korzystanie ze strony oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, niektóre mogą być już zapisane w przeglądarce. Więcej informacji można znaleźć na stronie: polityka prywatności. Rozumiem